Voittajaveto

Voittajavedossa keskitytään urheilutapahtumien voittajien veikkaamiseen. Esimerkiksi jalkapallon voittajavedossa yritetään veikata, mikä joukkue tulee voittamaan joko yhden ottelun tai jopa koko jalkapalloturnauksen. Kun tietää, miten tiukkoja varsinkin turnausten loppuottelut ovat, voikin aavistaa, että voittajaveto jalkapallossa ei ole helppoa.

Miten ja missä voittajavetoa pelataan?

Voittajavedossa veikataan siis turnauksen tai urheilutapahtuman voittajaa. Yleensä veikkauskohteeksi luonnistuu sellainen joukkue, joka on jo edellisinä vuosina menestynyt hyvin. Esimerkiksi EM-kisoissa voittajaksi veikataan usein Saksan, Italian, Belgian, Alankomaiden tai Iso-Britannian maajoukkueita. Vuoden 2021 EM-kisoissa voittajaksi nousikin Italia, joka on useana vuonna päässyt korkealle sijalle, mutta ei kuitenkaan ihan kärkeen.

Milloin voittajaveto siis pelataan? Kun puhutaan koko turnauksen voittajasta, pelataan voittajavetoa normaalisti juuri ennen finaalia. Veikkauksen voi toki tehdä aikaisemminkin, mutta tällöin ei ole kovin todennäköistä, että veikkaus osuu oikeaan.

Suomalaiset pelaavat voittajavetoa yleensä Veikkauksen pelikupongilla. Veikkauksella voi veikata voittajavetoa neljällä eri tavalla. Superkaksarissa veikataan ottelun voittajaa sekä hopealle sijoittuvaa joukkuetta ja supertriplassa mukana on myös kolmanneksi sijoittuvaa joukkuetta. Lisäksi Veikkauksella voi veikata myös erikseen kahden tai kolmen eri otteluiden voittajia.

Turvallinen ja vastuullinen pelaaminen on kaiken A ja O

Veikkauksella on myös hyvin kattavat ohjeet pelaamista varten sekä verkkopalvelu, josta vedonlyöntitulokset pystyy myöhemmin tarkistamaan. On olemassa myös monia laadukkaita ja luotettavia vedonlyöntisivustoja, joiden valikoimassa on usein enemmän jalkapallotapahtumia ja –liigoja. Eri vedonlyöntialustojen panosrajoitukset ja kertoimet eroavat toisistaan. On silti parempi pelata sellaisella sivustolla, joka pitää huolta asiakkaistaan ja rajoittaa pelaamista tarpeen niin vaatiessa. Jalkapallon voittajavetoa on tarkoitus pelata vain viihdemielellä.

On tietenkin muistettava, että vedonlyönti on riskialtista. Veikkaamiselle on hyvä laatia tämän takia erillinen budjetti, mikäli aikoo lyödä vetoa oikeilla panoksilla. Kun pelaa turvallisesti ja vastuullisesti, säilyy pelin ilokin.

Voittajavedossa vain voittajalla on väliä

Voittajaveto eroaa esimerkiksi tulosvedossa, jossa yritetään veikata, millainen lopputulos ottelulla tulee tarkalleen olemaan. Voittajavedossa riittää, että veikkaa voittajaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että voittajaveto olisi helppoa. Monesti veikkaajat analysoivat esimerkiksi edellisten otteluiden pelituloksia sekä veikkausvinkkejä. Varsinkin loppuotteluiden tapauksessa on hyvin hankala tehdä veikkauspäätöstä omin avuin ja silloin voi erilaisia todennäköisyyksiä ja vihjeitä käyttää hyödykseen. Näiden tietojen perusteella saattaa pystyä päättelemään, kenellä on suuremmat vaihtoehdot turnauksen tai ottelun voittamiseen.

Monesti ihmiset veikkaavat enimmäkseen omia suosikkejaan, kuten kotimaatansa tai joukkueita, joita he fanittavat muutenkin. Tämän takia joidenkin turnausten ja otteluiden tapauksessa saattaa näyttää siltä, että enemmistö on veikannut väärää voittajaa. On kuitenkin viisaampaa välttää tätä ja yrittää miettiä realistisesti, kenellä olisi parhaimmat mahdollisuudet voittoon. Monesti varsinkin Suomen voittotodennäköisyydet saattavat osua yläkanttiin, sillä yleisö äänestää monesti omaa suosikkiaan. Suomen jalkapallojoukkue ei kuitenkaan ole taitotasoltaan kovimpien Euroopan tai maailman joukkueiden tasolla. Parhaimpina vuosinaan joukkue on päässyt väliotteluihin, mutta tämä on ollut hyvin harvinaista.

Mikä vaikuttaa siihen, kuka voittaa jalkapalloturnauksen?

Miten sitten voi arvata, kuka tulee voittamaan turnauksen? Ei ole helppoa arvata voittajaa, kun kumpikin finaalin joukkue on taitotasoltaan maailman parhaimmistoa. On erittäin tavallista, että finaaliottelu ei pääty varsinaisella peliajalla. Joskus maali lyödään lisäajalla, ja jos noudatetaan niin sanottua kultaisen maalin sääntöä, ensimmäinen maalintekijä voittaa. Joskus joudutaan vielä jännittämään, kumpi joukkue voittaa maalipotkukisan pelin lopussa.

Loppuotteluissa kumpikin joukkue on pelannut useamman ottelun putkeen, jolloin joukkueiden rasitustasot ovat korkealla. Tämän takia joukkueet pyrkivät tekemään maaleja mahdollisimman nopeasti, sillä mitä pidempään ottelu venyy, sitä väsyneempiä ovat pelaajat.

Kaikilla jalkapallojoukkueilla on omia vahvuusalueitaan, vaikka ideaalia tietenkin olisi, jos joukkue olisi vahvoilla sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä. Myös maalivahdin taitotasolla on väliä ja hyvä maalivahti voi parhaimmillaan pelastaa puolustuksen huolimattomilta virheiltä.

Joillakin joukkueilla heikkoutena saattaa olla esimerkiksi syöttöjen epävarmuus, jolloin vastustaja pystyy liian helposti riistämään pallon. Toisilla taas ongelmana on huono kommunikaatio ja yhteishenki. Koska jalkapallo on joukkuelaji, on tärkeää, että joukkue pelaa hyvin yhteen. Monesti joukkueilla on yksi tai kaksi erittäin taitavaa pelaajaa, jotka pelaavat yleensä koko ottelun ajan. Kun tietty taitava pelaaja puuttuu tai on loukkaantunut, vaikuttaa tämä automaattisesti joukkueen tulevaan menestykseen.

Voittajavetoa pelaavan on mietittävä, miten joukkueiden heikkoudet ja vahvuudet pelaavat yhteen. Vaikka Saksan maajoukkueen hyökkäys olisi erittäin hyvällä tasolla, voi Italian maajoukkueen kovatasoinen puolustus ja maalivahti tehdä maalinteosta hankalaan. Puolustuksen merkitystä ei oteta riittävästi huomioon, vaikka usein sillä on ihan yhtä tärkeä rooli kuin hyökkäävillä pelaajilla.

Tämän vuoden voittaja voi olla ensi vuoden häviäjä

Vaikka Italia voitti EM-kisat tänä vuonna, ei se tarkoita, että joukkue etenisi finaaleihin myös seuraavissa kisoissa. Joukkuekokoonpanot ja valmennus vaihtuvat, jolloin joukkueen pelityyli ja –strategia voi muuttua. Joukkueisiin tulee vuosittain uusia nuoria taitureita, minkä takia myös nuorten pelisarjoja voi olla kiinnostavaa seurata.

Kovillakin jalkapallojoukkueilla on välillä huonoja aikoja, jolloin peli ei luista odotetulla tavalla. Tämä nähtiin esimerkiksi silloin, kun Tanskan maajoukkueen kapteeni Christian Eriksen joutui poistumaan pelikentältä vuoden 2021 EM-kisoissa, eikä joukkue enää päässyt entiselle tasolleen tämän jälkeen. Muina vuosina Tanska on menestynyt EM-kisoissa varsin hyvin.

Suosituimmat jalkapallon vedonlyöntikohteet

Millaisissa liigoissa ja turnauksissa suomalaiset yleensä lyövät vetoa voittajavedossa? Tietenkin Valioliiga, Veikkausliiga sekä EM- ja MM-turnaukset ovat suosittuja veikkauskohteita. Veikkauksia tehdään paljon varsinkin loppuotteluissa, sillä näissä on yleensä korkeammat vedonlyöntikertoimet.

Suurempia jalkapalloturnauksia ei kuitenkaan järjestetä kovin usein, joten pitää olla hereillä eri liigojen tapahtumien suhteen. EM- ja MM-kisoista puhutaan aina paljon, joten niitä on vaikea jättää huomiotta. Toisaalta esimerkiksi Veikkausliigan ottelut eivät ole kovin paljon esillä Suomenkaan mediassa, joten jalkapallosta kiinnostuneiden pitää olla perillä liigan toiminnassa. Tältä vuodelta Veikkausliigan ottelut ovat päättyneet ja pelaajat siirtyvät kentälle pelaamaan taas, kun kevät koittaa.

Voittajanvedon pelaaminen bonuksilla

Jos ei ole kovin kokenut vedonlyönnissä, voi olla parempi idea veikata ilmaiseksi bonuksilla. Vaikka vedonlyönnissä hyvästä pelitietämyksestä onkin hyötyä, on tiedettävä myös, miten veikkaaminen tapahtuu käytännössä. Jalkapallo on hyvin muuttuva ja nopeatahtinen urheilulaji, jossa pelitilanne voi olla yhtäkkiä toinen pienenkin muuttujan seurauksena. Aina ei siis riitä, että tietää, kenellä on parhaat edellytykset voittoon. On myös ymmärrettävä, millaisia realiteetteja itse veikkausharrastukseen liittyy.

Voittajaveto tuo jännitystä jalkapalloharrastukseen

Voittajavetoa harrastavat ovat yleensä jo valmiiksi kiinnostuneita jalkapallosta lajina. Vaikka pallolajit saattavat vaikuttaa merkityksettömiltä, pelillä on kuitenkin suuri merkitys nykyajan yhteiskunnassa. Urheilu tuo monelle merkityksellistä tekemistä ja elämyksiä harmaaseen arkeen. Tämän takia EM-kisojen voittajien veikkaaminen on niin suosittua.

Yhteenveto

Voittajaveto on siis varsinkin jalkapallossa yksi suosituimmista veikkaamisen muodoista. Monilla laadukkailla vedonlyöntisivustoilla voi veikata ainakin kaikkein suosituimmissa jalkapalloliigoissa, kuten Valioliigassa. Veikkaajan pitää vain muistaa, että jalkapallon vedonlyönnissä on otettava huomioon monia joukkueiden ominaisuuksia, jotka voivat vaikuttaa ottelun lopputulokseen. Vedonlyönti on urheilun ystävien viihdettä, sillä harrastuksen parissa pääsee analysoimaan sarjataulukoita sekä kuntopuntareita. Tärkeintä on se, että pitää hauskaa ja pelaa turvallisesti.