Jalkapallo-osakkeista hyötyä ja hupia

Jalkapallo-osakkeista hyötyä ja hupia

Osakesijoittaminen elää uutta vaihettaan, kun yhä useampi on kiinnostunut arvopaperien ostosta. Se on mielenkiintoista ja houkuttelevaa ihmisille, jotka toivovat hieman lisätienestejä ja myös jännitystä elämäänsä. Sijoittaminen on pomppinut myös jalkapalloon, sillä jalkapallo-osakkeet tarjoavat mahdollisuuden tukea suosikkijoukkuettaan. Niihin liittyy myös riskejä, joten kerromme jalkapallo-osakkeiden perusteista tarkemmin tässä artikkelissa.

Osakesijoittaminen on pitkällä aikavälillä kannattava teko, sillä se yleensä kantaa hedelmää vuosien päästä, jos on onnistunut tekemään oikeita ja tarkoin harkittuja sijoituspäätöksiä. Sijoitusta opettaa muun muassa etoro. Osakemarkkinoiden luonteeseen kuuluu kuitenkin arvaamattomuus kurssien heitellessä ylös ja alas, eikä kellään ole täysin selkeää kristallipalloa menestyksekkään sijoittamisen ennustamiseen. 

Jalkapallo-osakkeissa tunne menee edelle

Osakesijoittamisen lainalaisuudet pätevät pitkälti myös jalkapallo-osakkeissa, koska myös niiden kohdalla ostamiseen sisältyy riskejä. Jalkapallosijoittamisessa voi usein olla enemmän tunteita pelissä, sillä usea sijoittaja haluaa kannattaa suosikkijoukkuettaan huolimatta mahdollisista riskeistä.

Sijoittamisella tuetaan suosikkijoukkuettaan ja monille tämä on kannattamismielessä itsestäänselvyys. Kun lempijoukkueeseen on sijoitettu, yhteenkuuluvuuden tunnut vahvistuu merkittävästi. Lisäksi jalkapallofani voi kokea ylpeyden tunnetta omistaessaan edes pienen osan jalkapallojoukkueesta, jota on kannattanut jopa koko ikänsä.

Tunnesiteiden ansiosta, monelle sijoittaminen jalkapallojoukkueeseen ei ole ensisijaisesti raha-asia, vaan prioriteettina on tukea omaa joukkuetta. Paine rahallisiin voittoihin laskee, mutta toivo pelivoitoista säilynee vahvana jatkossakin.

Jalkapallosijoittaminen on usein edullista

Jalkapallojoukkueeseen sijoittaminen on usein verrattain edullista varsinkin Pohjoismaiden hintoja tarkasteltaessa. Pohjoismaissa joukkueiden liikevaihto ei ole niin suurta muihin maihin verrattuna, mikä tekee osakkeista edullisempia.

Tämä suo mahdollisuuden kokemattomalle sijoittajalle, joka etsii ensiaskeleitaan sijoitusmaailmassa. Jalkapallojoukkueeseen sijoittaminen voi olla hyvä tapa aloittaa, koska niiden osakkeet ovat Pohjoismaissa yleensä halpoja.

Jalkapallosijoittamisella yhdistät hyödyn ja huvin

Jalkapallosijoittaminen voi olla oivallinen tapa sijoittaa, jos jalkapallosta on yleisesti kiinnostunut ja siinä kokee jopa suurta intohimoa. Oman joukkueen kannattaminen on joskus tunteellistakin puuhaa ja mikään ei ole mukavampaa kuin suosikkijoukkueen menestys pelikentällä ja sen ulkopuolellakin.

Jalkapallo-osakkeet on ihan hyvä tapa sijoittaa jos olet aloitteleva sijoittaja, koska niiden osakkeet ovat ainakin Pohjoismaissa varsin edullisia. Se on myös oivallinen sijoitusmuoto, jos tiedät sijoituksen perusteet ja sinulle on suuri intohimo kyseiseen lajiin. Näin yhdistät hyödyn ja huvin, koska voit nauttia sijoituksen tarjoamista mahdollisista tuotoista ja iloita jalkapallojoukkueesi menestyksestä.

Jalkapallo-osakkeissa on riskiensä lisäksi myös voiton mahdollisuudet muun osakesijoittamisen tapaan. Voit tehdä tappiota, mutta voit saada myös hyötyjäkin. Lisäksi sinulla on osakesijoittamisen tapaan mahdollisuus myydä ja ostaa lisääkin osakkeita ja samalla tuet suosikkijoukkueesi toimintaa.

Jalkapallo-osakkeet kuin muutkin osakkeet

Jalkapallo-osakkeet perustuvat muun osakekaupan tapaan osakkeiden myymisestä eteenpäin oikean ajankohdan sattuessa, jolloin voit saada sijoituksistasi parhaan mahdollisen tuoton.

Jos toiveissasi on sijoittaa jalkapallotiimiin vain tukeaksesi suosikkijoukkuettasi, voit olla myös myymättä osakkeitasi. Voit saada siitä aatteellisen fanin maineen, mutta jos tarkoituksenasi on auttaa urheilun kehitystä, on harkittu osakesijoittaminen hyvä tapa tehdä sitä.

Ennen kuin alat sijoittamaan jalkapallo-osakkeisiin, sinun tulee kuitenkin laskea ostamiesi osakkeiden määrä, jotta pystyt kartoittamaan mahdollista positiivista vaikutusta joukkueeseen. Jos hankit itsellesi suurempaa osakesalkkua jalkapallojoukkueestasi, tulisi sinulla olla mahdollisuus myös osallistua joukkueen yhtiökokouksiin ja tuoda äänesi kuuluviin päätöksiä tehtäessä. Tämäkin on hyvä muistaa, jos olet valmis tekemään suurempiakin sijoituksia jalkapallojoukkueeseen.

Muista kuitenkin riskit

Olipa syysi sijoittaa jalkapallo-osakkeisiin tunne- tai järkiperäinen, kannattaa sinun muistaa, että kaikenlainen osakesijoittaminen on riskialtista, eikä voittaminen kentällä tai pörssissä ole koskaan taattua.

Otat riskin, kun sijoitat jalkapallo-osakkeeseen ja joudut mahdollisesti pettymään odotuksiisi ja menettämään rahaa. Osakesijoittajan tulee jalkapallo-osakkeissakin huomioida tarkkaan riskit ja pohtia omaa kantokykyään niiden osuessa omalle kohdalle.