Sopiiko jalkapallo koko perheen harrastukseksi?

Sopiiko jalkapallo koko perheen harrastukseksi?

Pidätkö jalkapallosta? Haluaisitko jakaa rakkaan harrastuksesi muiden perheenjäsentesi kanssa? Jalkapalloa voi harrastaa monella tavalla, ja siksi koko perhe innostuu siitä helposti.

Jos muut perheenjäsenet eivät vielä jaa kiinnostustasi jalkapalloon, älä anna heti periksi. Näytä heille erilaisia tapoja seurata ja pelata jalkapalloa: vie heidät katsomaan jännittävää peliä, harjoitelkaa yhdessä palloilutaitoja ulkosalla tai katsokaa yhdessä televisiosta tärkeä matsi samalla herkutellen.

Lue alta infopaketti, joka koskee jalkapalloa koko perheen harrastuksena. Saat selville, miksi juuri jalkapallosta on monenlaista hyötyä ja huomaat miten monella tavalla jalkapalloa voi harrastaa.

Jalkapallon pelaaminen

Jalkapalloa voi pelata monella tavalla ja monessa paikassa. Toiset haluavat pelata säännöllisesti joukkueessa, kun taas toisille sopii satunnainen kavereiden tai perheen kanssa pelaaminen tai pelkkä pallottelu ilman sen suurempia tavoitteita.

Jos perheen lapset ovat kiinnostuneita jalkapallosta, ennen vakavampaa harjoittelua heidän kannattaa pelailla vanhempien ja sisarusten kanssa ja osallistua vaikkapa jalkapalloleirille.

Kenelle jalkapallo sopii?

Jalkapallo sopii lähes kaikille. Myös liikuntarajoitteiset ja vammaiset voivat usein nauttia jalkapallosta, ja voivat harrastaakin lajia.

Jos tavoitteellinen pelaaminen ei kiinnosta, palloa voi potkia vaikka omakotitalon takapihalla koko perheen voimin. Pihalla pelaamista varten voi hankkia pallon lisäksi helposti siirreltävät maalit, mikä tekee harjoittelusta tai huvikseen pelaamisesta entistä hauskempaa. Jos haluat lukea lisää omakotitasumiseen liityviä vinkkejä, käy tutustumassa omakotitalotarjous.fi-sivustoon.

Mitä iloa juuri jalkapallosta on?

Aina perheen yhteistä harrastusta ei ole helppo löytää, eikä jalkapallo suinkaan ole ainoa vaihtoehto. Se on kuitenkin erityisen helppo ja monipuolinen harrastus, eikä se sulje pois muita perheen yhteisiä harrastuksia.

Jalkapallon pelaamisesta on monenlaisia hyötyjä eri-ikäisille pelaajille.

●      Jalkapallon harrastaminen omaksi iloksi vaatii vain pallon – harrastamista varten ei siis tarvitse tehdä suuria sijoituksia.

●      Kentän lisäksi jalkapalloilua voi harjoitella melkein missä vain.

●      Jalkapallo kohottaa kuntoa ja antaa liikunnan iloon liittyviä elämyksiä.

●      Jalkapallon pelaaminen kehittää muun muassa tasapainoa, koordinaatiota ja liikkuvuutta.

●      Jalkapallo on joukkuelaji, ja joukkuelajien pelaaminen on hyväksi itsetunnolle sekä luo kokemuksen yhteisöllisyydestä ja porukkaan kuulumisesta.

Jalkapallon myötä karttuvat taidot ovat erityisen tärkeitä kasvavassa iässä oleville lapsille. Ja jos liikunnan ilo syttyy jo nuorena, on todennäköisempää että kiinnostus liikuntaa kohti säilyy myös myöhemmin. Jos kaipaat lisää vinkkejä lapsiperheen arkeen peleineen ja leikkeineen, tutustu trendykids.fi-sivustoon.

Jalkapallon seuraaminen

Jalkapalloa voi harrastaa pelaamisen lisäksi pelejä katsomalla ja liigoja seuraamalla. Oman suosikkijengin kannustaminen ja lempipelaajien seuraaminen kuuluu jalkapalloharrastuksen iloihin.

Perheen nuoremmat jäsenet yleensä kiinnostuvat jalkapallosta kuin itsestään, kun he huomaavat, kuinka hauskaa sen seuraaminen vanhempien mielestä on.

Otteluiden katsominen

Monille lapsille ensimmäisen jalkapallomatsin seuraaminen paikan päällä on unohtumaton elämys. Lippuja ei tietenkään tarvitse ostaa kansainvälisiin peleihin, vaan elämykseen riittää paikallisjoukkueenkin peli. Tärkeintä on nauttia tunnelmasta ja seurata peliä perheen seurassa – ja tietenkin sen jälkeen käydä yhdessä läpi pelin tärkeimmät hetket.

Koko perhe voi myös lähteä erilaisille teemamatkoille, joihin kuuluu esimerkiksi stadioneilla vierailu ja jännittävien pelien seuraaminen ulkomatkoilla.

Jalkapalloliigojen seuraaminen

Jalkapalloa voi tietenkin seurata myös kotoa käsin. Jos koko perhe nauttii jalkapallon katsomisesta, voi olla hyvä ratkaisu hankkia urheilulle omistettu kanava. Erilaisia liigoja on runsaasti, ja niiden tulosten seuraaminen on suorastaan koukuttavaa.

Lämpimän sään aikaan otteluita ei tarvitse katsoa kotona, vaan tärkeitä pelejä voi katsoa ulkona isoilta screeneiltä. Sekin on hauska elämys, joka on parhaimmillaan oman perheen kanssa koettuna.