Jalkapallon MM-kisat alkavat 20. marraskuuta ja voittaja tiedetään 18. joulukuuta. Lähes kuukauden ajan saadaan siis jännittää, mikä 32 maasta julistetaan lopuksi voittajaksi. MM-kisoissa neljän joukkueen alkulohkoja 8 kappaletta ja pudotuspeleihin pääsee jokaisesta lohkosta kaksi parasta. Ranska on lajin puolustava maailmanmestari.

Mikä maa voittaa?

Netissä voi jo lyödä vetoa siitä, mikä maa tulee nousemaan korkeimmalle eli voittamaan maailmanmestaruuden. Suurimmat suosikit ovat Brasilia, Argentiina, Saksa, Italia ja Ranska. Mitä suuremmasta suosikista on kyse, sitä pienempi kerroin sillä on. Jos tavoittelet yllätyksen kautta korkeaa kerrointa, voit lyödä vetoa esimerkiksi Japanin tai Costa Rican puolesta.

Jos et seuraa jalkapalloa aktiivisesti, mutta haluat silti olla mukana MM-kisojen vedonlyönnissä, kannattaa hyödyntää vedonlyöntivihjeitä. Monet kokeneet vedonlyöjät ja asiantuntijat jakavat maksuttomia vinkkejä MM-kisojen kohteisiin liittyen ja nostavat esiin asioita, joilla voi olla vaikutusta ottelujen lopputuloksiin.

Vedonlyöntivihjeistä voi löytää arvokasta tietoa esimerkiksi loukkaantumisista, aiemmista keskinäisistä kohtaamisista tai vaikka harjoitusten aikana havaitusta eripurasta joukkueen pelaajien kesken. Moni tietysti lyö vetoa sen maan puolesta, jota itse kannattaa, mutta se on aina huono strategia, jos haluat jahdata voittoja. Viisainta on yrittää löytää ylikertoimia, eli kohteita, joissa asiantuntijat ovat jättäneet kerrointa laatiessaan jotain oleellista tietoa huomioimatta.

Kisojen lohkojako

Viimeisenä joukkueena kisoihin selvisi Costa Rica, ja vaikka joukkue ei varsinaisena ennakkosuosikkina kisoihin lähdekään, oli sen selviytyminen kisoihin jo hieno saavutus. Kisojen 8 alkulohkoa koostuvat seuraavista maista:

  • Lohko A: Senegal, Qatar, Hollanti, Ecuador
  • Lohko B: Iran, Englanti, Wales, USA
  • Lohko C: Puola, Argentiina, Meksiko, Saudi-Arabia
  • Lohko D: Australia, Ranska, Tunisia, Tanska
  • Lohko E: Saksa, Espanja, Costa Rica, Japani
  • Lohko F: Kanada, Belgia, Kroatia, Marokko
  • Lohko G: Sveitsi, Brasilia, Kamerun, Serbia
  • Lohko H: Uruguay, Portugali, Etelä-Korea, Ghana

Joukkueita löytyy siis kaikilta mantereilta, mikä tekee kisoista aidosti maailmanmestaruuskisat. Kisan ennakkosuosikkeja on jaettu eri lohkoihin, jotta lohkot olisivat suunnilleen yhtä vahvoja ja siten kaikilla mailla olisi yhtä hyvät tilaisuudet päästä etenemään alkulohkosta seuraavaan vaiheeseen.

Suositut vedonlyöntimuodot MM-kisoissa

Monet ihmiset pitävät kiinni perinteisestä menetelmästä, jossa he lyövät vetonsa sisään ennen jalkapallopelin alkua. Toisaalta live-vedonlyönnistä on tullut viime vuosina yhä suositumpaa vedonlyöntisivustojen ansiosta. Kun lyöt live-vedon, lyöt vetoa jo käynnissä olevasta ottelusta.

Live-vedonlyönnissä kertoimet muuttuvat jatkuvasti, joten on tärkeää olla tietoinen niiden sen hetkisestä tilanteesta. Kertoimet voivat muuttua pelin lopussa jyrkästikin, kun toisen joukkueen voitto alkaa näyttää varmalta. Joka tapauksessa live-vedot tuovat myös ottelujen katsomiseen uuden jännittävän ulottuvuuden.

Voittajaveto on tietysti suosittua jalkapallossa. Tässä 1X2-vedossa pääsee siis veikkaamaan kumpi joukkueista voittaa, vai tuleeko tasapeli. Yksi suosittu vedonlyöntimuoto on myös tulosveto, jossa voit veikata ottelun lopputulosta, eli kuinka monta maalia kumpikin joukkueista tekee.

Tarjolla on paljon muutakin veikattavaa

Suuri osa loppuvuonna käynnissä olevista jalkapallosarjoista pitää taukoa MM-kisojen aikaan, jotta pelaajat pääsevät osallistumaan kisoihin. Jalkapallon ohella myös paljon muuta veikattavaa on tarjolla marras-joulukuussa. Esimerkiksi koripallokausi on käynnistynyt Suomessa ja otteluita on tiuhaan tahtiin. Koripallon vedonlyönti onkin lähtenyt Suomessa kasvuun varsinkin susijengin ja Laurin Markkasen menestyksen myötä.

Jalkapallon MM-kisoihin aikaan sivakoidaan myös laduilla ja tietysti jääkiekkoa pelataan niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Suurin mielenkiinto marras-joulukuussa keskittyy kuitenkin Qatariin, jossa kisat järjestetään poikkeuksellisesti näin vuoden lopussa korkeiden lämpötilojen johdosta. Nyt on hyvä hakea vielä viimeisiä vinkkejä vedonlyöntiin ennen kisojen alkua.