Valioliigan kausi on täydessä vauhdissa ja kilpailu mitalipaikoista käy todella kuumana kun kautta on jäljellä enää noin kuukausi. Suuret suosikit ottelevat jalkapallokentillä noustakseen neljän parhaan joukkueen pariin finaalien aikana, varmistaen paikkansa Mestarien Liigan lohkovaiheesta. Arsenal on ollut vuosi toisensa jälkeen yksi ennakkosuosikeista, mutta tämä suosittu joukkue on kokenut kuluneen kauden aikana myös melkoisia alamäkiä, eikä sen kausi käynnistynyt odotetulla tavalla. Tässä artikkelissa pohdimme top 4 joukkueiden näkymiä ja käsittelemme Arsenalin kautta hieman tarkemmin.

Valioliigan kulunut kausi

Elämme parhaillaan huhtikuuta 2022 ja Valioliigan kausi lähenee jo ripeästi loppuaan. Arviot top 4 joukkueista käyvät tällä hetkellä todella kuumana ja suuret vedonvälittäjät tarjoavat jalkapallofaneille toimivan alustan lopputulosten ennustamiseen. Esimerkiksi Mr Green vedonlyönti tarjoaa kattavan kohdevalikoiman Valioliigan otteluita kilpailukykyisillä kertoimilla varustettuna.

Jalkapallovedonlyönti Valioliigan parissa onkin ollut todella suosittua jo vuosia, sillä fanit jännittävät, mitkä neljä joukuetta onnistuvat kipuamaan kauden kärkeen. Otteluita seurataan paikan päällä aktiivisesti, jonka lisäksi kotikatsomoiden penkkiurheilijat ja vedonlyöjät odottavat innolla kauden tuloksia ja erillisten pelien voittajia.


Tämä kuluva kausi lähenee jo loppuaan ja voittajat tulevat selviämään toukokuun aikana. Tällä kaudella erittäin arvostetut Manchester City ja Liverpool ovat korkealla kärjessä, ja tässä vaiheessa on jo varmaa, että ne tulevat yltämään neljän parhaan joukkoon ilman minkäänlaisia ongelmia. Kahdella muulla joukkueella on kuitenkin vielä mahdollisuus nousta kärkeen näiden suosikkien rinnalle. Tämänhetkisten taulukoiden ja ennusteiden perusteella Chelsea ja Tottenham ovat todennäköisimmät seurat kärkinelikkoon.

Viidennellä paikalla oletetaan nähtävän yksi suurista suosikeista nimittäin Arsenal. Tämä suuri ja tunnettu seura koki kovia heti kauden alussa, jonka jälkeen se on taistellut ahkerasti noustakseen takaisin sarjataulukoiden kärkeen. Seuraavaksi otamme lähemmän katsauksen Arsenal FC:n kuluneeseen kauteen ja selvitämme, mitä sen aikana tarkalleen ottaen tapahtui.

Arsenalin kausi 2021/2022

Jalkapalloklubi Arsenal FC on jo vuosia lukeutunut yhtiin Englannin, ja näin ollen myös Euroopan, suurimmista ja arvostetuimmista seuroista ja sen riveissä on nähty useita maailmanluokan suuria jalkapallotähtiä. Tämä Lontoossa kotiotteluitaan pelaava tunnettu klubi perustettiin alunperin jo vuonna 1886 ja se on niittänyt useita voittoja eri kilpailuissa vuosien varrella, myös Valioliigan parissa.

Tämä suosittu jalkapalloseura aloitti kuluvan kauden 2021/2022 paljon odotettua huonommin ja putosi taulukoiden pohjalle hävittyään heti alkuun kolme ottelua peräkkäin. Epäonnistuneet alun jälkeen joukkue on kuitenkin onnistunut uudelleen kipuamaan taulukoiden kärkipäähän ja tämänhetkisten tulosten perusteella se on viidennellä sijalla heti Tottenhamin jälkeen.

Mutta onko Arsenalilla enää tässä vaiheessa mahdollisuuksia kivuta neljän parhaan joukkoon, kun kautta on jäljellä enää muutamia viikkoja? Tätä on spekuloitu viimeisten parin päivän aikana ahkerasti. Mahdollisuudet eivät kovin hyviltä vaikuta, mutta täysin mahdotonta se ei kuitenkaan vielä tässä vaiheessa ole, sillä kausi on edelleen käynnissä. Napatakseen nelossijan Arsenalin on kuitenkin onnistuttava voittamaan kaikki jäljellä olevat ottelunsa kompensoidakseen jo kokemiaan tappioita.

Onko tämä enää mahdollista? Sitä on tässä vaiheessa mahdotonta ennustaa, mutta suurella todennäköisyydellä kyseinen joukkue tulee tällä kertaa jäämään top 4 sijan ulkopuolelle. Tämä kovia kokenut joukkue kuitenkin hyötyisi myös viidennestä sijasta, sillä vaikka se ei enää Mestarien Liigan lohkovaiheeseen oikeuta, tarjoaa viides sija edelleen pääsyn Eurooppa-liigan lohkoihin.

Kauden päätös ja top 4

Tätä pallopeliä seurataan tiuhaa tahtia ja se lukeutuu yhtiin maailman suosituimmista lajeista. Niin ottelijat, fanit kuin myös harrastajat nauttivat jalkapallosta kentillä sekä tv:n välityksellä. Valioliiga on yksi lajin suurimmista turnauksista ja sitä seurataan tiiviillä otteella ympäri maailmaa.

Elämme parhaillaan huhtikuun puoliväliä ja Valioliigan kuluvaa kautta on jäljellä enää noin kuukausi. Se tulee päättymään 22. toukokuuta, jolloin neljä parasta seuraa paljastuvat. Tämän hetkisten ennusteiden mukaan ne tulevat olemaan Manchester City, Liverpool, Chelsea sekä Tottenham, mutta yllätyksiä voi tottakai vielä tapahtua, kun kautta on edelleen jäljellä. Todella taitavalla ja onnekkaalla pelillä Arsenal on edelleen kilpailussa mukana, vaikka sillä onkin ollut suhteellisen vaikea kausi. Pelaajien tiimihenki on kuitenkin kohonnut turnauksen edetessä ja kyseinen seura tavoittelee neljättä sijaa edelleen kovalla otteella.

Tässä vaiheessa voimme vasta spekuloida kauden lopputulosta, vaikka selkeitä merkkejä siitä alkaakin jo olemaan. Nähtäväksi jää, onnistuuko altavastaaja Arsenal vielä kipuamaan top neljän pariin vai joutuuko se tällä kertaa tyytymään matalampaan sijoitukseen.