Kuinka pelaaja nauttii jalkapallon pelaamisesta mahdollisimman paljon?

[ivcs]
Type: article
Parent page: Pelistä nauttiminen -osio
[/ivcs]

Jalkapallo on upea laji, mutta toisaalta, jos lajissa aikoo menestyä, vaatii se kovasti työtä ja peräänantamatonta harjoittelua päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen. Messiksi ei kehitytä yhdessä yössä, vaan vasta harjoittelu tekee mestarin. Kerromme tässä artikkelissa vinkkejä, joiden avulla jalkapallon pelaaja voi nauttia pelaamisesta mahdollisimman paljon.

Huolehdi siitä, että varusteesi ovat asianmukaiset

Lajina jalkapallo on kiehtova ja mukava laji, kunhan vain harrastajan tai ammattimaisemmankin pelaajan varusteet ovat kunnossa. Aivan erityisen tarkkaan kannattaa huolehtia siitä, että nappikset ovat oikeaa kokoa ja että ne on tarkoitettu juuri sille alustalle, jossa pelataan. Vääränlaiset nappikset voivat jopa lisätä onnettomuus- ja loukkaantumisriskiä. Nappisten lisäksi on tärkeää, että suojavarusteet ovat kunnossa.

Huolehdi riittävästä levosta

Vaikka pelaaminen on kivaa, tulee muistaa myös levätä riittävästi. Väsyneenä pelaaminen ei suju ja liiallinen väsymys voi aiheuttaa esimerkiksi ärtyneisyyden tunnetta ja päänsärkyä. Muista siis myös rauhoittua välillä ja levätä riittävän paljon.

Huolehdi riittävästä ravinnon- ja nesteensaannista

Erityisesti lämpimällä ilmalla on tärkeää huolehtia siitä, että pelaajat saavat riittävästi nestettä. Muutoin vaarana on nestehukka, joka saattaa aiheuttaa pelaajassa sekavuuden tunteita ja olla pahimmillaan jopa hengenvaarallinen.

Myös riittävästi ja oikeanlaisesta ravinnonsaannista tulee huolehtia. Kiireessä pelaaja saattaa turvautua pikaruokaan, vaikka mahdollisimman terveellinen ja monipuolinen ravinto onkin yksi urheilijan menestyksen kulmakivistä, joka auttaa häntä jaksamaan myös henkisesti ja pysymään terveenä.

Pidä asenteesi positiivisena

Positiivinen asenne kantaa pitkälle! Kun suhtaudut omaan pelaamiseesi riittävän rennosti ja osaat käsitellä myös epäonnistumisen tunteita, tulee pelaamisesta hauskaa. Tämä ei tarkoita sitä, ettetkö voisi suhtautua pelaamiseesi ja tavoitteisiisi myös kunnianhimoisesti, mutta jos pelaamisesta ja treenaamisesta katoaa liiallisen yrittämisen ja liiallisen kunnianhimon myötä kaikki hauskuus, tulee siitä nopeasti pakkopullaa. Omille virheille on pystyttävä nauramaan ja niistä on myös kyettävä oppimaan.

Kokeile mielikuvaharjoittelua

Vaikeita tilanteita ja suorituksia voi kokeilla käydä läpi myös mielikuvaharjoitteiden kautta. Tämä tekee harjoittelusta entistä monipuolisempaa ja voi tuoda siihen aivan uudenlaisen ulottuvuuden. Mielikuvaharjoittelua voi tehdä myös silloin, kun olet fyysisesti lepäämässä. Näin vartalosi saa lepoa mielesi työskennellessä kohti unelmaasi.