Salibandy ja jalkapallo – lapsuudesta suositut lajit

Salibandy ja jalkapallo - lapsuudesta suositut lajit

Suomalainen koulujärjestelmä on maailmalla tuttu sen laadun takia. Monet muut maat ovat pyrkineet luomaan samankaltaisia malleja saavuttaakseen suomalaisen koulujärjestelmän menestyksen. Kuitenkin asia, jota muut koulut jättävät huomioimatta on erilaisten liikuntalajien ilon suomalaisessa järjestelmässä.

Salibandy.io onkin tuttua meille monille jo liikuntatunneilta. Olemme tottuneet pelaamaan sitä usein vuoden ympäri. Jopa monet, jotka muuten eivät pitäneet liikuntatunneista, nauttivat salibandyn pelaamisesta. Monet jatkavat sitä myös vapaa ajallaan jopa aikuisuuteen asti.

Salibandy liikuntatunneilla

Oli vuodenaika mikä tahansa salibandy oli suosittu laji liikuntalajeilla. Muiden harrastusten tapahtuen paljon ulkona, vaatien tietyt olosuhteet, salibandy ei ole näiden kannassa. Oli ulkona sitten jäätävän kylmä, tai helle päivä, lajin pelaaminen onnistuu. Sen takia se onkin loistava laji pelattavaksi maassa kuten Suomi.

Jalkapallo välitunneilla

Totta kai jalkapallo on toinen ikisuosittu laji. Sitä pelattiin niin liikuntatunneilla, kuin myös välituntien aikana. Pelaaminen kuitenkin onnistuu ainoastaan, jos ulkona on siihen sopiva sää. Tästä syystä esimerkiksi talven aikana oli monta kuukautta, jolloin pelaaminen ei onnistunut. Se on kuitenkin vieläkin yksi maailman kuuluisimmista ja suosituimmista lajeista.

Jääkiekkoa talvena ja pesistä kesällä

Luonnollisesti emme voi puhua Suomessa suosituista lajeista jättämättä mainitsematta jääkiekkoa tai pesäpalloa. Vaikka pesäpallo onkin maamme kansallislaji, jääkiekko saattaa olla kaikista suosituin. Ei olekaan selvää itseasiassa kumpi on Suomessa suositumpi, jalkapallo vai jääkiekko. Pesäpallo ei ehkä ole niin suosittu kuin muut mainitsemamme lajit, mutta se pitää silti tiettyä paikkaa sydämessämme.

Suomi on loistava maa erilaisille lajeille. On hienoa, että vieläkin niitä aletaan opettamaan kouluissa jo pienestä pitäen. Nyt aikuisena onkin monia hetkiä, kun monet meistä kaipaavat koulunpenkille, odottaen liikuntatunnin alkamista.