Lyö vetoa suomalaisesta jalkapallosta

Kun puhutaan ammattimaisesta vedonlyönnistä, suomalaiset palloilusarjat eivät välttämättä ihan ensimmäisinä nouse keskiöön. Mikäli suomalaisista palloilusarjoista haluaa itselleen tehdä vedonlyönnillisessä mielessä ammatin, monen yksittäisen asian pitää loksahtaa kohdalleen.

Tässä artikkelissa keskitymme kertomaan sinulle yksityiskohtaisesti, sekä omakohtaista kokemusta hyväksikäyttäen, mitä vaatii ammattimainen vedonlyönti suomalaisessa jalkapallossa.

Ratkaistavia ongelmia

Ennen kuin lähdetään tutustumaan käytännön vinkkeihin, kannattaa ensin käydä läpi muutama merkittävä ongelmakohta, joka ammattilaisuuden tiellä on. Tämä saattaa rohkaista osaa yrittäjistä luovuttamaan jo heti kättelyssä, joka on ehkä ihan hyvä. Mikäli et ole valmis lähes sietämättömälle tasolle kasvavaan stressiin, emme suosittele ammattimaista vedonlyöntiä kenellekään – oli kyseessä sitten mikä laji- tai sarjataso tahansa.

Suurimmat ongelmat vedonlyönnissä, kun puhutaan Veikkausliigasta, tai alemmista sarjatasoista (1-3 div):

 • Otteluiden lukumäärä liian pieni
 • Kertoimet kotimaisilla tarjoajilla pieniä
 • Vetolimiitit pieniä
 • Mahdolliset sopupelit (kyllä, tätäkin todennäköisesti tapahtuu alemmilla sarjatasoilla
 • Analyysien vaikeus

Kuten huomataan, ratkaistavat ongelmat pyörivät kohtalaisen suurien aiheiden ympärillä. Nämä ovat kuitenkin jokapäiväisiä dilemmoja, joita ammattikseen Suomen jalkapallosarjoista vetoa lyövä henkilö joutuu pohtimaan.

Näin saat edgeä markkinoilla

Vedonlyönnin kerroinmarkkinat ovat niin kilpailutettuja, että sieltä selkeän edgen löytäminen vaatii A) todella kovaa ammattitaitoa, tai B) äärimmäisen hyvää tuuria. Kun tähtäimessä on ammattilaisuus, tuurin osuutta tulee luonnollisesti minimoida mahdollisimman tehokkaaksi, jolloin jäljelle jäävä edge pitää ns. kyntää puhtaan ammattitaidon avustuksella.

Edgeä voi kuitenkin kertoimenlaskijoihin saada esimerkiksi sillä, että yksinkertaisesti tutkii ja analysoi enemmän tilastoja kuin kukaan muu. Toki pelkkä analysointi ei vielä riitä, vaan kaikki oikeastaan riippuu siitä, minkälaisella ammattitaidolla tätä dataa pystyy tulkitsemaan, ja tekemään sen perusteella oikeita päätöksiä. Esimerkiksi Veikkausliigan lainalaisuudet kannattaa opetella hyvin, jotta tiedät miten mikäkin muuttuja vaikuttaa ottelun lopputuloksen todennäköisyyksiin. Tällaisia lainalaisuuksia ovat esimerkiksi:

 1. Kotietu
 2. Pelaajabudjetti / materiaali
 3. Motivaatiotaso
 4. Kuntopuntari
 5. Valmennus / pelitapa
 6. Rasitus
 7. Erikoistilanteet
 8. Moraali

…Kuten huomaat, muuttuvia tekijöitä on todella paljon.

Kertoimien merkitys pitkässä juoksussa

Halusimme vielä erikseen korostaa kertoimien merkitystä ammattimaisessa vedonlyönnissä, sillä, noh, ne määrittelevät montako euroa kirstussa on vuoden päätteeksi. Suurimpien kertoimien metsästys ei aina ole se yksinkertaisin homma, mutta kannattaa heti alussa kuitenkin pitää huoli siitä, että pelikassa on ripoteltu riittävän monelle sivustolle. On käytännössä mahdotonta, että yhdestä ja samasta paikasta löytäisi aina jokaiseen kohteeseen parhaat kertoimet. Monet ammattilaiset käyttävätkin vedonvälittäjinä jopa kymmeniä eri sivustoja, suurimman mahdollisen edun tavoittelemiseksi. Suomalaiset nettikasinot ovat yleensä hyviä paikkoja aloittaa, sillä niissä on käytännössä aina parhaat kertoimet suomalaiseen urheiluun – poikkeuksiakin toki on.

Loppusanat

Ammattilaisuus on varmasti monen nuoren vedonlyöjän haaveena, sillä onhan kyseessä unelma-ammatti, varsinkin sellaisille jotka elävät ja hengittävät penkkiurheilua. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tunteen ja älyn sekoittaminen vedonlyönnissä johtaa yleensä nopeaan konkurssiin, sillä vaikka kuinka “fiilistelisit” jonkin tietyn joukkueen voittoa, on loppupeleissä päivänselvä asia, että ainoastaan tilastoja ja analytiikkaa pureskelemalla on mahdollista tehdä pitkässä juoksussa voittoa vedonlyönnissä. Mieti siis tarkkaan ennen kuin ryhdyt tähän leikkiin.

Mikäli kuitenkin päätät ammattilaisuutta tavoitella suomalaisesta jalkapallosta vetoa lyömällä, toivotamme sinulle lämpimästi onnea yritykseesi! Aloita kuitenkin maltillisella kassanhallinnalla, niin pääset ainakin oppirahojen maksussa kohtalaisen halvalla.

Tsemppiä!