Miksi jalkapallovedonlyönti on niin suosittua?

Jalkapallo on suosituin vedonlyöntilaji. Se on suosittua sekä Suomessa että maailmalla. Monille joka viikkoinen veikkaus jalkapallo-ottelun tuloksesta on jo pitkä perinne ja erityisesti suurten turnausten aikana nekin, jotka eivät yleensä veikkaa jalkapallo-otteluita, innostuvat vedonlyönnistä.  Vedonlyönti on suosittua erityisesti netin vedonlyöntisivustoilla. Yksi tunnetuimpia vedonlyöntisivustoja on NetBet vedonlyönti, jolla on hyvät kertoimet ja paljon veikkauskohteita.

Jalkapallo on suosittua ympäri maailman

Yksi syy siihen, miksi jalkapallo on niin suosittu veikkauslaji, on se, että sitä pelataan ympäri maailman. Jokaisella maalla on omat jalkapalloliigansa ja niissä on usein myös paljon eri tasoja. Monissa kaupungeissa ja kylissä on omat jalkapallojoukkueet ja niillä on uskolliset kannattajansa. Jalkapalloa on suhteellisen helppo veikata, sillä sen säännöt ovat yksinkertaiset eikä tarvitse olla kovin perehtynyt lajiin, etteikö voittavasta joukkueesta voisi asettaa arvauksensa.

Erilaisia tapoja veikata

Jalkapalloa on mahdollista veikata monin eri tavoin. Yksinkertaisimmillaan voidaan veikata jonkin tietyn ottelun voittajaa. Jos kyseessä on MM-turnaus tai EM-turnaus, monet vedonlyöntitoimistot tarjoavat mahdollisuuden veikata myös koko turnauksen voittajaa. Lisäksi voi veikata mm. kisojen maalikuningasta ja muita pienempiä osa-alueita. Pitkävedossa veikataan maalien määriä ja voittajia. Erityisesti Englannin valioliigan pitkävedot ovat erittäin suosittuja suomalaisten keskuudessa.

Jalkapallon MM-kisat ja EM-kisat

Jalkapalloveikkaaminen on erittäin suosittua arvokisojen aikana. Myös maailmanlaajuisesti jalkapallon MM-kisat heijastuvat vedonlyönnin suosioon ja silloin veikataan enemmän kuin minkään muun urheilutapahtuman aikana. 

Kesällä 2021 pelataan jalkapallon EM-kisat, joten monet alkavat jo nyt miettiä, minkä joukkueen puolesta kannattaa pistää muutama lantti likoon. Tulevissa EM-kisoissa pelaa mukana ensimmäistä kertaa lajin historiassa myös Suomi! Tämä saa varmasti myös suomalaiset veikkaajat innostumaan jalkapalloveikkaamisesta entistäkin enemmän. 

Kisat järjestetään 13 eri maan kesken ja ne kestävät koko kesäkuun. Aamulehden mukaan Suomen B-lohkossa pelaavat myös Tanska, Venäjä ja Belgia. Seuraavat MM-kisat järjestetään Qatarissa vuonna 2022 ja ne tulevat houkuttelemaan myös paljon veikkaajia ympäri maailman.

Vinkkejä jalkapallovedonlyöntiin

Jos suunnitelmissasi on veikata ensi kesän arvokisojen otteluita, kannattaa ottaa huomioon muutama tärkeä seikka, joka pätee erityisesti jalkapallossa. Seuraavat asiat voivat vaikuttaa suuresti otteluiden lopputuloksiin:

  • Kotikenttäetu. Jalkapallossa on hyvin tärkeää, kumman joukkueen kotikaupungissa tai -maassa pelataan. Kotiyleisön kannustus, tuttu stadion ja muutenkin joukkuetta ympäröivä positiivinen henki saavat sen usein nousemaan ottelun voittajaksi. Kotiyleisö on myös ylimääräinen pelaaja, jonka kannustuksella joukkue voi ratkaista tärkeät ottelut voitokseen. Jopa tilastot osoittavat kotikenttäedun merkityksen. Yleensä jalkapallo-otteluissa on muutaman prosentin suurempi todennäköisyys sille, että kotijoukkue voittaa. Ylen mukaan koronan vuoksi tyhjille katsomoille pelatut matsit eivät ole tuoneet tähän muutosta, sillä 55 % vierasjoukkueista on hävinnyt kauden 2020 otteluiden aikana.
  • Ottelun merkitys. Jalkapallossa jokainen ottelu ei ole yhtä tärkeä. Kun ottelun panos kasvaa, pelaajat alkavat pelata varovaisemmin, he eivät halua keltaisia tai punaisia kortteja eivätkä olla epäonnen sotureita, joiden virheiden vuoksi vastustaja saa maalin. Tärkeissä otteluissa on sen vuoksi vähemmän maaleja ja todennäköisyys tasapeliin kasvaa.
  • Joukkueen kokoonpano ja poissaolot. Monissa joukkueissa on muutama huippupelaaja ja heidän loukkaantumisensa saattaa vaikuttaa ratkaisevasti pelin lopputulokseen.